19. Međunarodni festival gitare - uspeh Nikole Milosavljevića

Na 19. Internacionalnom festivalu gitare, održanom u austrijskom gradu Rustu, u okviru takmičenja „Alirio Diaz”, savremeni gimnazijalac Nikola Milosavljević osvojio je specijalnu nagradu za najbolje izvođenje venecuelanske muzike u svim kategorijama.

Duh Venecuele u notama savremenog gitariste

Članovi žirija bili su gosti iz Venecuele, koji su kod Nikole prepoznali talenat da „oseti i razume muziku sa njihovih prostora”, iako potiče iz države koja je udaljena više od 9.000 kilometara.

Posebnu čast za Nikolu predstavljalo je to što je jedan od članova žirija bio sin velikog maestra i slavnog gitariste Alirija Dijaza, po kom je ovo takmičenje i dobilo ime. Talentovanom savremenom gimnazijalcu nagradu su dodelili predstavnici Ambasade Venecuele u Austriji i fondacija „Alirio Diaz“, a zahvaljujući njoj Nikola je imao čast da svira na zatvaranju festivala, koji je ispratila i austrijska nacionalna televizija.

Čestitamo Nikoli na ovoj vrednoj nagradi. Sigurni smo da je ovo samo jedan u nizu uspeha koje će postići u budućnosti!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.