Savremena gimnazija kao gost na „Zvezdinim igrama”

Na osnovu saradnje koja je uspostavljena sa Atletskim klubom Crvena zvezda, Savremena gimnazija je u subotu, 25. marta, kao gost učestvovala na ovogodišnjoj manifestaciji Zvezdine igre”. Na humanitarnom takmičenju koje je održano na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MES), savremeni gimnazijalci su pokazali da su talentovani i za šah.

Jačanje sportskog duha svih generacija

„Zvezdine igre” traju ukupno četiri meseca, okupljaju 16 ekipa i predstavljaju „bojno polje” za učesnike čak 20 različitih disciplina. Takmičari se nadmeću u različitim sportovima, od pikada, stonog tenisa i basketa, preko kuglanja, do šaha i fudbala, ali i glume. Ove godine, učenici Savremene gimnazije imali su priliku da se oprobaju u sportu koji nisu praktikovali tako često – šahu.

Iako su se do sada okušali u fudbalu, odbojci, plivanju, stonom tenisu, klizanju, košarci, mačevanju i drugim sportovima, savremeni gimnazijalci su na „Zvezdinim igrama” pokazali zavidno umeće u mentalnoj igri, za koju se smatra da je nastala pre više od 2.000 godina.

Zvezdine igreIzvor: akcrvenazvezda.rs

Savremeni gimnazijalci su pokazali da poznaju šahovska pravila i da odlično barataju pešacima, topovima, lovcima, skakačima, ali i kraljem i kraljicom, i mnoge borbe završili su šah-matom.

Savremena kao deo „Zvezdinog” humanitarnog projekta

Savremena gimnazija je posebno ponosna na saradnju koju je sklopila sa Atletskim klubom „Crvena zvezda”, koji kroz ovaj projekat ne samo da kod svih generacija jača fizičke, ali i kognitivne performanse, već i organizuje brojne humanitarne akcije kako bi promovisao društveni aktivizam, za šta se uostalom i Savremena sama zalaže.

Savremeni gimnazijalci će kroz ovu saradnju i ubuduće učestvovati u različitim takmičenjima koja će ovaj klub organizovati, a ovakav vid aktivnosti sigurno će im doneti i bolje rezultate u školi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.