Savremeni gimnazijalci istrčali Trku zadovoljstva na Beogradskom maratonu

Učenici Savremene gimnazije su se u subotu, 22. aprila, pridružili rekreativcima i zaljubljenicima u trčanje na 30. Beogradskom maratonu, kada su uz međusobno bodrenje stigli do samog cilja i pokazali da, pored fizičke spremnosti, imaju i jak sportski duh.

Važan datum u sportskom kalendaru

Beogradski maraton kao sportsko-turistička manifestacija, kako ga njeni osnivačni nazivaju, tradicionalno postaje mesto na koje savremeni gimnazijalci iz godine u godinu rado odlaze kako bi pokazali sportski duh i dobru kondiciju.

I ove godine, učenici su dokazali da su se isplatili naporni treninzi mesecima unazad na časovima fizičkog. Natalija Ranđelović, Anđela Vučković, Anatasija Kocić, Matej Trifković, Vuk Cemović, Lenard Ristić i Stefan Glišović, u društvu profesora fizičkog vaspitanja Stefana Radojičića i profesora matematike Nemanje Đokovića, istrčali su svih pet kilometara Trke zadovoljstva. Oni su ostvarili postavljeni cilj i u dobrom raspoloženju proslavili pobedu snage i volje.

Čestitamo savremenim maratoncima na izdržljivosti i entuzijazmu, ali i primeru koji svojim zalaganjem daju drugarima, koje pozivaju da im se već sledeće godine pridruže na beogradskim maratonskim stazama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.