Novi plivački uspesi i čak 4 medalje za Taru Ćulibrk

Za savremenu gimnazijalku Taru Ćulibrk prethodni period je doneo nove medalje i još veće uspehe u plivanju, sportu koji naporno, ali s uživanjem trenira.

Na državnom prvenstvu koje je održano 17. i 19. marta, Tara je osvojila srebrnu medalju u disciplini 50 m i 200 m kraul i bronzano odličje u disciplini 100 m kraul. Međutim, tu se uspesi savremene gimnazijalke ne završavaju, jer je Tara bila i deo takmičenja u dve štafete, u kojima je osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

Deo juniorske plivačke reprezentacije Srbije

Postignuti rezultati otvorili su Tari nova vrata i omogućili joj da se pridruži juniorskoj reprezentaciji Srbije, što je njen san bio oduvek.

Sa prvim izazovima u novom sportskom okruženju savremena gimnazijalka se suočila već 1. i 2. aprila, kada je učestvovala na četvoromeču u susretima reprezentacija Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Banjaluci. Tara je postigla veliki uspeh plasiravši se na ovogodišnju Balkanijadu, koja će se održati u Sofiji početkom maja, gde će se svom snagom boriti za nove medalje naše juniorske reprezentacije.

Uz podršku okruženja do boljih rezultata

Brojne medalje savremenih gimnazijalaca dokazuju da je podsticajna sredina njihove škole preduslov za postizanje velikih sportskih ciljeva. Zato podrška i razumevanje koji se svakodnevno pružaju Tari i ostalim mladim sportistima u Savremenoj gimnaziji ni ubuduće neće izostati.

Čestitamo Tari na osvojenim medaljama i želimo joj da nastavi da niže pobede u predstojećim takmičenjima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.