Dan društvenih igara i čas nemačkog jezika u Gete institutu

Savremeni gimnazijalci su u četvrtak, 20. aprila, posetili Gete institut, kulturnu ustanovu Nemačke, kako bi prisustvovali Danu društvenih igara, koji je organizovala biblioteka instituta i odeljenja za učenje jezika. Ova manifestacija je održana u sklopu aktivnosti kojima se obeležava Svetski dan knjige, a čast da joj prisustvuju imali su i savremeni gimnazijalci.

Kreativne igre – podsticaj za učenje nemačkog jezika

Svake godine se širom sveta 23. aprila tradicionalno obeležava Svetski dan knjige, pa je tim povodom u Gete institutu održana manifestacija koja slavi znanje i učenje na neobičan način, koji je dobro poznat i stvarno drugačijim gimnazijalcima. Aktivnosti u kojima su posetioci učestvovali bile su prilagođene različitim nivoima znanja nemačkog jezika, a savremeni gimnazijalci su se u njima odlično snašli.

Učenici su imali priliku da razviju jezičke sposobnosti u okviru društvene igre Ein Wochenende in Berlin, kada su virtuelno prošetali po Berlinu i upoznali se sa svim njegovim znamenitostima, a zanimljive igre memorije su im pomogle da prošire vokabular. Savremeni gimnazijlci su se ovom prilikom uverili u to koliko je njihov rečnik bogat, a veštinu i brzinu u opažanju su isprobali u igri Geistesblitz.

Kroz drugačiji pristup nastavi do boljih rezultata

U Savremenoj gimnaziji učenje kroz zanimljive društvene igre nije neobično, jer se pokazalo da su one najefikasniji i najzanimljiviji vid učenja, koji gimnazijalci obožavaju.

Učenici Savremene gimnazije svakodnevno imaju priliku da kroz zabavne i edukativne kvizove prošire i utvrde svoja znanja, a svesni toga da se najbolje uči kada su učenici motivisani i zainteresovani, profesori u Savremenoj gimnaziji neprestano osmišljavaju i unapređuju pristupe koji olakšavaju učenje i čine ga lakim i zabavnim.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.