Plasman Tare Papić na republičku smotru istraživačkih radova

Na 16. Regionalnom takmičenju učenika u istraživačkim radovima, koje je održano u nedelju, 7. maja, u gimnaziji „Uroš Predić” u Pančevu, savremena gimnazijalka Tara Papić postigla je sjajan rezultat i obezbedila plasman na republičko takmičenje.

Rad iz engleskog jezika kao prilika za predstavljanje talenta

Na takmičenju koje je organizovao Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin”, mladi talenti širom Srbije su pokazivali svoje znanje iz fizike, književnosti, ekologije, psihologije i stranih jezika. Savremena gimnazijalka se pridružila grupi talentovanih srednjoškolaca i zahvaljujući radu iz engleskog jezika osvojila skoro maksimalan broj poena, čak 94.

Tara je pisala esej o svojoj omiljenoj muzičkoj grupi „My Chemical Romance”, a potom i usmeno branila svoj rad. Poslednju prepreku ka ostvarenju cilja savremena gimnazijalka je uspešno savladala kada je pokazala da odlično poznaje i gramatiku engleskog jezika. Sledeći izazov koji je čeka biće republičko takmičenje, koje će se održati 3. i 4. juna u Beogradu.

Bilingvalna nastava – sastavni deo savremenog obrazovanja

U Savremenoj gimnaziji učenici imaju mogućnost da izaberu jedan od programa škole koji podrazumeva bilingvalnu nastavu.

Osim što je nastava na engleskom jeziku svokodnevica, savremenim gimnazijalcima koji su deo Kombinovano-bilingvalnog programa se ovakvim pristupom obezbeđuje znanje iz različitih oblasti, uz usvajanje stručnih termina i pojmova, što je Tara i potvrdila.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.