Bronza za savremene gimnazijalce na međugradskom turniru u malom fudbalu

Fudbalski tim Savremene gimnazije je na međugradskom turniru privatnih srednjih škola, koji je održan u petak, 21. aprila, u Novom Sadu, osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Sava Pavlović, Boško Meštrović, Goran Lončar, Bogdan Veličković, Ognjen Tadić, Đorđe Taševski, Filip Simić, Pavle Stanić i kapiten Karim Faris, predvođeni profesorom fizičkog vaspitanja Stefanom Radojičićem ponosno su u svoju školu doneli još jedan u nizu trofeja i pokazali da su spremni za nove izazove koji ih čekaju.

Serija pobeda se nastavlja

Posle brojnih uspeha u prethodnoj sezoni, savremeni gimnazijalci su nastavili da nižu nove fudbalske pobede.

Oni su na turniru koji je okupio fudbalske timove privatnih srednjih škola iz Beograda i Novog Sada osvojili treće mesto, a jaka konkurencija kakvu su imali bila je samo dodatni motiv za savremene gimnazijalce da uz timski duh, međusobnu podršku i zalaganje daju svoj maksimum i ostvare željene rezultate.

Mladi, savremeni fudbaleri su se u četvrtfinalu suočili sa novosadskom gimnazijom „Živorad Janković” i pobedili ih rezultatom 1:0, a već im je polufinale donelo susret sa dobro znanim rivalima – učenicima beogradske škole „Kosta Cukić”. U veoma napetom i neizvesnom meču oba tima su pokazala ujednačenu snagu, ali je momenat nepažnje i pada koncentracije doveo do konačnih 0:3, nakon čega su savremeni gimnazijalci nastavili svoju borbu za treće mesto.

U utakmici sa novosadskom „E-gimnazijom”, ekipa predvođena profesorom Radojičićem odnela je ubedljivu pobedu od 3:0, čime je zasluženo osvojila bronzanu medalju.

Čestitamo savremenim fudbalerima, koji su Savremenu gimnaziju još jedanput učinili ponosnom. Navijamo za njih i dalje i priželjkujemo nove medalje i nova slavlja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.