Visoko drugo mesto za savremenu eko-reporterku Nataliju Stanković

Savremena gimnazijalka Natalija Stanković osvojila je drugo mesto na konkursu „Štedi resurse, ne bacaj, recikliraj!“ za učenike uzrasta od 15 do 18 godina, u okviru međunarodnog programa Mladi eko-reporteri”.

Recycling is our future – reportaža koja budi pažnju

U Srbiji se reciklira do 15 posto otpada, dok je u zemljama Evropske unije taj procenat čak 80 posto” – ovako je učenica prvog razreda Savremene gimnazije započela svoju eko-reportažu.

Zanimljivim i kreativnim novinarskim prilogom, Natalija je skrenula pažnju na važnost reciklaže u procesu brige o planeti. Ona je svojim videom „Recycling is our future” doprinela borbi za očuvanje zdrave životne sredine i pokazala da se u Savremenoj gimnaziji neguje i podstiče razvoj ekološke svesti.

Savremenoj gimnazijalki je ova nagrada još značajnija, jer je na ovom takmičenju uspela da se izbori sa jakom konkurencijom, koju je činilo više od 140 učesnika. Ipak, najveću radost za mladu eko-reporterku predstavlja to što će se njena poruka čuti širom sveta.

Pogledajte Natalijinu reportažu:

Susret mladih eko-reportera

Nagrade najboljim eko-reporterima biće dodeljene na 13. regionalnoj Konferenciji „Životna sredina ka Evropi – EnE17“, u ponedeljak, 5. juna, u Beogradu. Ovo će biti sjajna prilika da Natalija razmeni svoja iskustva i utiske sa drugim mladim eko-reporterima i stekne nova prijateljstva.

Čestitamo Nataliji i želimo joj da se njen „eko-glas“ i u budućnosti jasno i glasno čuje!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.