Čak 10 medalja za savremene gimnazijalce na takmičenju u atletici

Na opštinskom takmičenju u atletici, koje je održano u sredu, 10. maja, na stadionu „Rajko Mitić”, savremeni gimnazijalci su zablistali i u brojnim disciplinama postigli neverovatne rezultate, vrativši se u školu sa čak deset odličja. Sjajnim rezultatima, neki od njih su obezbedili i prolazak na gradsko takmičenje, koje je održano u četvrtak, 11. maja.

Atletičari blistali na svim poljima

Čak 12 učenika Savremene gimnazije je na ovom takmičenju pokazalo svoj talenat i osvojilo medalje. Trud i naporni treninzi i u školi i van nje napokon su se isplatili mladim sportistima.

Skokovima i bacanjem kugle do visokog plasmana

Ovom prilikom, zlatom su se okitili Andrej Mojsejev i Katarina Matijašević, koji su ostvarili sjajan rezultat u disciplini skok udalj. Andrej je fenomenalnim rezultatom od 4,94 metra oduševio prisutne, dok ga je Katarina pratila u stopu skokom od 4,20 metara, čime su se plasirali na gradsko takmičenje.

I Konstantin Bošnjak se pokazao kao vrstan skakač, pa se sjajnim skokom uvis od 148 centimetara pridružio bronzanoj ekipi Savremene gimnazije, dok je savremeni Marko Radojković postigao uspeh za pamćenje, kada je, zahvaljujući odličnoj tehnici i snazi, uspeo da baci kuglu na čak 10,07 metra i obezbedi drugo mesto u ovoj disciplini.

Trkači osvojili 6 medalja

Savremena gimnazija je na ovom takmičenju imala i svoje predstavnike u trčanju.

Zlatni Petar Stanković je u trci na 400 metara briljirao prolaznim vremenom od 58,75 sekundi i ostavio za sobom jake konkurente, plasiravši se na gradsko takmičenje. U istoj disciplini, savremena gimnazijalka Teodora Damjanac prolaznim vremenom od 1 minut i 24 sekunde zaslužila je odlično drugo mesto i srebrno odličje, dok je bronza pripala Anđeli Adžić, kojoj je trebalo samo 15,4 sekunde da pređe trku na 100 metara.

I u trčanju na malo duže staze savremeni gimnazijalci su se odlično pokazali.

Matija Čavić je 1000 metara istrčao za čak 3 minuta i 27 sekunde, što mu je donelo bronzu, dok je savremena gimnazijalka Lea Denić trku na 800 metara završila nakon 3 minuta i 31 sekunde, osvojivši srebrnu medalju. Brze i spretne Iva Jevđenijević, Katarina Matijašević, Nataša Katić i Anastasia Ćeha su se nakon štafetne trke i rezultata od 3 minuta i 31 sekunde okitile srebrom, dokazavši da u Savremenoj vlada i timski duh.

Ekipa koja obećava

Savremeni gimnazijalci su na ovom takmičenju pokazali koliko su spretni, vešti, sposobni, ali i uporni.

Na gradskom takmičenju koje je usledio već narednog dana, u četvrtak, 11. maja, Katarina je skokom u dalj obezbedila peto mesto u gradu, a među prvih desetoro plasirali su se i Petar Stanković i Andrej Mojsejev u svojim disciplinama. Zahvaljujući pripremama i velikoj podršci koju im pruža profesor fizičkog vaspitanja Stefan Radojičić, učenici su uspeli da se svrstaju u sam vrh mladih atletičara Srbije.

Budnim okom ćemo pratiti naredna takmičenja i njihove nastupe, navijajući za jednako dobra postignuća. Čestitamo savremenim atletičarima i njihovom profesoru. Sigurni smo da su uspesi koje su ostvarili samo prvi u nizu sjajnih postignuća koja ih tek očekuju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.