Predstavljanje Unije srednjoškolaca Srbije u Savremenoj

U petak, 28. aprila, u učionicama Savremene gimnazije održano je predstavljanje Unije srednjoškolaca Srbije s ciljem da se savremeni gimnazijalci upoznaju s idejama ove organizacije, uoče mogućnosti koje im se pružaju i otkriju nove načine za ostvarivanje svojih prava.

Stvaranje škole po želji učenika

Unija srednjoškolaca Srbije nastala je u decembru 2003. godine kao organizacija koja će zastupati srednjoškolce na nacionalnom i evropskom nivou. Nekoliko inicijativnih učenika iz Beograda imalo je viziju da ujedini srednjoškolce radi borbe za svoja prava i u tome su uspeli.

Ideja ove organizacije je da srednjoškolcima pruži mogućnost da se informišu, edukuju i afirmišu, razvijajući se u različitim pravcima kroz saradnju sa svojim vršnjacima i angažovanje na različitim projektima, što je učenicima Savremene gimnazije ovom prilikom detaljno predstavljeno.

Kako njeni osnivači kažu, prioritet Unije srednjoškolaca Srbije je razvijanje i jačanje mreže učeničkih parlamenata u zemlji, zbog čega je važno učešće svih učenika.

Ideja stvaranja škole u kojoj su učenici ravnopravni akteri, a ne samo pasivni primaoci znanja, bila je odlično poznata savremenim gimnazijalcima, jer se njihova škola baš za to i zalaže.

Korisna predavanja za savremene gimnazijalce

Učenici Savremene svakodnevno daju svoj doprinos u poboljšanju kvaliteta nastave, ali im se pruža mogućnost i da čuju i vide mnogo više od onoga što čini nastavni proces. Ovakvim i sličnim predavanjima njima se otvaraju nova vrata i ukazuje na bogat svet mogućnosti koji dobra informisanost pruža.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.