Treće mesto za Aleksandra Zaplatića na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi

Savremeni gimnazijalac Aleksandar Zaplatić nastavlja da niže uspehe na takmičenjima iz geografije. Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi 2017. on je osvojio odlično treće mesto i pridružio se grupi najboljih mladih geografa iz cele Srbije.

Jaka konkurencija kao podsticaj za postizanje uspeha

Aleksandar je znanjem, veštinom i odličnom koncentracijom došao do izvanrednog rezultata u jakoj konkurenciji od čak 140 učesnika. Takmičenje je trajalo tri dana – od petka, 19. maja, do nedelje, 21. maja, a pred učesnicima su se našli raznovrsni mentalni zadaci. Savremeni geograf je ovu olimpijadu doživeo kao najveći izazov do sada, sa kojim se uspešno izborio.

Čestitamo Aleksandru na postignutom uspehu i želimo mu još blistavije medalje!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.