Interdisciplinarni projekat koji je ujedinio savremene gimnazijalce

Učenici prvog razreda Savremene gimnazije spojili su stečena znanja iz mnogih predmeta i podsetili se najlepših trenutaka i uspomena iz prethodne godine dok su stvarali video-materijal u okviru projekta koji im je pokazao da drugarstvo pobeđuje sve prepreke, ali i da bez znanja latinskog nema obrazovanja (Sine lingua Latina nullum inteligentia).

Unus pro omnibus, omnes pro uno

Ili: Svi za jednog, jedan za sve!

Ideja profesorki latinskog jezika Natalije Stanković, likovnog Ane Manojlović, muzičkog Tamare Rajinać, srpskog Zorane Cenić i profesora informatike Filipa Lončara bila je da se spretnost i kreativnost učenika pretoči u video-materijal koji bi pokazao koliko je latinski jezik prisutan svuda i u svemu.

U duhu izreke Unus pro omnibus, omnes pro uno, savremeni gimnazijalci su fotografije iz svog školskog života povezali sa izrekama na latinskom jeziku i kroz program WeVideo napravili materijal praćen muzikom, koji je dočarao svu lepotu zajedništva i prijateljstva koje su izgradili do sada.

Kreativne ideje i odličan odgovor na sve tehničke zahteve doneli su pobedu razredu I-3, čiji je video ukrasio i čarobni glas učenice Adriane Salahović.

Pobednički video I-3

Oni znaju kako da motivišu učenike

Profesori Savremene gimnazije stalno imaju u vidu značaj korelacije među predmetima, jer se na taj način omogućava lakše razumevanje i povezivanje nastavnih predmeta. Oni neprestano i sa velikim entuzijazmom rade na tome da nastava bude zabavna, a učenje splet različitih inspirativnih izazova, zbog čega su ovakvi projekti svakodnevica u Savremenoj gimnaziji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.