Uzbudljiv čas fizičkog na Airsoftu

Tople i sunčane dane poslednje nedelje maja savremeni gimnazijalci su proveli na Bežanijskoj kosi kako bi, umesto u sali za fizičko, svoje veštine i spretnost oprobali u uzbudljivoj igri Airsoft.

Jačanje sportskog i timskog duha

Airsoft je dinamična i bezbedna igra koju širom sveta igra stotine hiljada ljudi, među kojima su se našli i savremeni gimnazijalci.

Pridržavajući se njenih pravila, učenici su uz sportsko i fer ponašanje morali da osmišljavaju svoje strategije i taktike kako bi iz ove igre izašli kao pobednici. Savremeni gimnazijalci su se borili uz pomoć replika oružja koje izbacuju male plastične kuglice, dok ih je čuvala posebna zaštitna oprema.

Tako maskirani, učenici su se u potpunosti uživeli u ulogu spretnih i taktičnih boraca u igri neizvesnoj do samog kraja.

Bavljenje sportom i fizička aktivnost jednako su važni kao i bavljenje naukom. Zato Savremena gimnazija učenicima omogućava časove fizičkog vaspitanja na kojima unapređuju svoju snagu, gipkost i izdržljivost. Upravo zbog toga, ovi časovi predstavljaju najveći užitak, kome se učenici uvek iznova raduju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.