I savremene gimnazijalke obeležile Svetski dan ženskog golfa

Da golf nije sport namenjen samo muškarcima potvrdile su i savremene gimnazijalke, koje su Svetski dan ženskog golfa provele na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji, gde su se i oprobale u ovom sportu. Zaljubljenici u golf slave ovaj sport svake godine, 6. juna, u više od 50 zemalja sveta i na preko 600 golf terena.

Igra preciznosti i strategije

Kao sport kakav danas znamo, golf se razvio u 14. veku u Škotskoj, a njegova preteča – igra paganica, koja mu je izuzetno slična, igrala se još u antičkom Rimu za vreme Cezara.

Golf je igra koja se igra na otvorenom, travnatom terenu, u kojoj je osnovni cilj igrača da uz pomoć specijalne golf palice, sa što manje pokušaja, ubaci lopticu u rupu koja je za to predviđena. Iako kod nas prilično zapostavljen, golf je, uz fudbal i košarku, jedan od tri najpopularnija sporta na svetu.

Sportski izazov za mlade golferke

Uz pomoć instruktora učenice su savladale osnove ovog sporta, i uz palicu i lopticu pokušale da postignu što bolji rezultat. Savremene gimnazijalke su vežbale preciznost, strpljenje i strateško ramišljanje, ali su ispoštovale i obavezan dress code, noseći crvene polo majice, i tako  još jednom potvrdile timski duh na terenu.

Savremena gimnazija neguje sportski duh kod svojih učenika, a učešćem u ovakvoj manifestaciji podržava ne samo razvijanje svesti o značaju golfa već i ideju da ovaj sport niije rezervisan samo za muškarce.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.