I učenici Kembridž programa posetili češku i austrijsku prestonicu

Avanturu u Pragu i Beču učenici Kembridž programa započeli su u petak, 9. juna, kada su išli istim putevima baš kao i njihovi drugari iz škole u aprilu. Učenici su pet dana uživali u svim čarima ove dve evropske prestonice, koje oduzimaju dah već na prvi pogled.

Evropske destinacije koje se ne smeju propustiti

Kao jedni od kulturno-istorijski najbogatijih gradova u Evropi, Prag i Beč bili su odličan izbor za studijsko putovanje učenika Kembridž programa Savremene gimnazije.

Češka prestonica je zadivila učenike svojim raskošnim umetničkim bogatstvom, kulturom, arhitekturom i mostovima koji spajaju obale Vltave. Poseta Hradčanima, Katedrali Svetog Vida, Bazilici Svetog Đorđa i Trgu Svetog Vaclava ostavila je gimnazijalce bez daha. Posebno ih je zainteresovala priča o istoriji i legendama o Karlovom mostu. Zbog rekonstrukcije čuvenog astronomskog sata, učenici nisu imali priliku da ga ovoga puta vide.

Nakon dva dana praškog iskustva, gimnazijalci su se uputili u grad valcera i umetnosti Beč, u kom su uživali u prelepim zgradama Bečke opere, parlamenta, univerziteta, pozorišta i muzeja po kojima je austrijska prestonica poznata. Učenici su posetili i Katedralu Svetog Stefana, Prirodnjački muzej, kao i raskošni dvorac Habzburške monarhije Šenbrun, a avanturu su završili na najuzbudljiviji način smelim pustolovinama u zabavnom parku Prater.

Savremeni gimnazijalci su se vratili u Beograd bogatiji ne samo za nova saznanja i iskustva već i za nova i jača prijateljstva, a doživljaja sa ovog nezaboravnog putovanja uvek će se s osmehom sećati.

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.