Prvoj generaciji savremenih Kembridž maturanata svečano uručene diplome

Darija Vuković, Nikola Grzunov, Stefan Grzunov, Miloš Lazarević, Katarina Kinđić, Nikola Kuzmanović, Anita Spasojević, Milana Stanković, Karim Faris i Marija Bulatović prvi su Kembridž maturanti Savremene gimnazije, koji su u petak, 16. juna, svečano proslavili kraj savremenog školovanja.

U društvu roditelja i profesora, učenicima su u hotelu Crystal svečano dodeljene diplome, nakon čega su zajedno simbolično bacili kape uvis u uživali u zabavi koja je usledila.

Generacija o kojoj će se pričati

Zbog truda i rada koje su uložili tokom školovanja, gimnazijalci su zaslužili da postignut uspeh proslave na stvarno drugačiji način, zbog čega se Savremena gimnazija potrudila da za njih pripremi doživljaj kakav priliči uspešnim učenicima kao što su oni. Savremeni maturanti su na svečanost došli u crnim togama i sa ukrasnim lentama i, što je još važnije, doneli su dobro raspoloženje.

Govor dobrodošlice održala je direktorka škole Svetlana Belić Malinić, nakon čega su prisutni imali priliku da pogledaju video u kom su učenici zahvalili profesorima za sve što su uradili za njih tokom školovanja.

I profesori su želeli da ove mlade, pametne i talentovane učenike podsete da su bili važan deo savremenog školovanja, pa su na ovu svečanost došli u togama.

Da su stvarno drugačiji savremeni maturanti pokazali su i svečanim govorima kojima su izmamili osmehe i suze radosnice svojih profesora. Tatjani Vilček, Sanji Bogdanović, Nikoli Samcu, Stefanu Radojičiću, Jasmini Arsenijević i Jasni Glavonjić bile su upućene najdirljivije poruke zahvalnosti, ne samo zbog lekcija iz biznisa, istorije, sociologije, fizičkog, engleskog i matematike već i zbog najvažnijih životnih lekcija koje su ih naučili.

Nakon svečane dodele diploma usledio je zabavni deo proslave, omiljen učenicima. Simboličnim bacanjem kapa uvis sjajna generacija savremenih gimnazijalaca označila je kraj ovog uspešnog životnog perioda.

Kristalno srce i javno priznanje za učenicu generacije

Katarini Kinđić je kao učenici generacije dodeljena nagrada Kristalno srce, a ono na šta je Savremena gimnazija te večeri bila posebno ponosna jeste saznanje da se zahvaljujući trudu i znanju Katarina našla u ediciji dnevnog lista „Blic” Budućnost Srbije.

Čestitamo savremenim maturantima na uspešno završenom školovanju i želimo im sreću u budućnosti!

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.