Fudbalski okršaj savremenih gimnazijalaca i njihovih profesora

Ni kraj ove školske godine u Savremenoj gimnaziji nije mogao proći nezapaženo. Zato su se savremeni gimnazijalci u četvrtak, 15. juna, na sportskom terenu na Adi Ciganliji oprobali u fudbalu, podsetili važnosti drugarstva, podrške i negovanja timskog duha, ali i pokušali da savladaju tim svojih profesora.

Šta mislite ko je pobedio – mladost ili iskustvo?

Prvo kvalifikacije, pa finale sa profesorima

Učenici prvog i drugog razreda formirali su četiri ekipe, koje su se međusobno takmičile za dalji prolazak, a odigrane utakmice su zapravo bile kvalifikacije za finalni meč, koji su učenici odigrali sa svojim profesorima.

Polufinalni mečevi završeni su nerešenim rezultatom, pa su penali doneli pobedu ekipi prvog razreda, koja je zatim snagu i fudbalsku veštinu odmerila sa ekipom profesora. Iako su pokazali spretnost u baratanju loptom, savremenim gimnazijalcima je pobeda izmakla za dlaku, pa su iz ove borbe profesori izašli kao pobednici, postigavši konačni rezultat od 4:3.

Škola u kojoj je profesor učeniku prijatelj

Savremena gimnazija neguje koncept školovanja u kojoj je profesor, pre svega, prijatelj i podrška svakom učeniku. Svakodnevni razgovori, nastavne i vannastavne aktivnosti i druženja poput ovih osnažuju osećanja prijateljstva i bliskosti koja su preduslov za stvaranje kvalitetnog i iskrenog odnosa.

Pogledajte kakav odnos neguju profesori Savremene gimnazije sa svojim učenicima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.