Uzbudljiv završetak još jedne školske godine

Interesantni događaji i uzbudljive vannastavne aktivnosti su sastavni deo školskog života savremenih gimnazijalaca, pa je njima obeležen i kraj još jedne savremene godine.

Umesto u školi, učenici su u ponedeljak, 19. juna, nastavu imali u „učionici bez zidova” – na Avali i u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica.

Nezaboravni orijentiring i poseta Avalskom tornju

Učenici prvog razreda išli su putevima kojima su prošle godine koračali njihovi drugari, tadašnji prvaci. Avanturu su započeli opuštanjem u prirodi, a zatim su se pomoću mapa zaputili ka osvajanju vrhova Avale.

Uz druženje, smeh i mnogo avanturističkog duha, gimnazijalci su stigli do svog cilja, a zatim su se popeli na Avalski toranj, izgrađen 1965. godine, odakle se prostire pogled na Beograd.

Vraćanje u prošlost i uživanje u prirodnim lepotama

Za učenike drugog razreda i njihove drugare sa Kembridž programa organizovan je nezaboravan izlet u Specijalni rezervat prirode Zasavica, a na putu do ovog odredišta savremeni gimnazijalci posetili su i nekadašnju prestonicu Rimskog carstva Sirmijum (današnju Sremsku Mitrovicu).

Na ovom mestu imali su priliku da vide Carsku palatu i deo njenog imperijalnog kompleksa- cirkusa, jednog od najvažnijih arheoloških nalazišta u Sremskoj Mitrovici.

Istorijsko-prirodnjačka avantura savremenih gimnazijalaca nastavljena je u Zasavici, gde su ih dočekale netaknute prirodne lepote ovih prostora. Na predlog Zavoda za zaštitu prirode Srbije, ovaj specijalni rezervat stavljen je pod zaštitu države 1997. godine, kao prirodno dobro I kategorije od izuzetnog značaja.

Savremeni gimnazijalci su u Zasavici videli brojne zaštićene biljne i životinjske vrste, pomno slušali priče o retkim pticama, uživali u nepreglednim pašnjacima i opustili se u vožnji brodićem.

Nagrada za uspešnu školsku godinu

Zabava i podsećanje na sve zajedničke trenutke obeležili su i poslednji školski dan savremenih gimnazijalaca. Kao nagrada za uloženi trud i predan rad tokom cele godine, u dobrom raspoloženju dočekan je letnji raspust, koji će gimnazijalce pripremiti za nove izazove koji ih očekuju već u septembru.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.