Rukometašice kluba Radnički Beograd u poseti Savremenoj gimnaziji

Članice Ženskog rukometnog kluba Radnički Beograd i njihov trener Mirko Šuman su u sredu, 21. juna, posetili novootvorene prostorije Savremene gimnazije u Beograđanki, gde su se upoznali sa Intelligent Classroom konceptom i isprobali inovativne tehnološke spravice koje učenici Savremene gimnazije mogu da koriste tokom svog školovanja.

Kolekcionari uspeha

U zbirci svojih dosadašnjih uspeha, ovaj klub, koji je osnovan davne 1949. godine, može se pohvaliti sa 14 šampionskih titula prvaka države, 13 pehara Kupa, a posebno se izdvajaju i tri titule Šampiona Evrope, takmičenja u kome je ŽRK Radnički Beograd bio finalista još četiri puta.

Iako je najtrofejniji ženski rukometni klub u Srbiji, Radnički Beograd se trenutno ne takmiči, ali je izvesno da će talenat i zalaganje ubrzo dovesti ove mlade nade rukometa i do takmičarskih duela.

Partnerstvo koje se neguje

Savremena gimnazija i ŽRK Radnički Beograd sarađuju već dve godine, zbog čega je najmodernijoj Kembridž gimnaziji u regionu poseta ovih devojaka posebno draga.

Rukometašice su ovom prilikom na poklon dobile majice Savremene gimnazije, uživale u moderno opremljenom prostoru u samom centru grada i saznale čemu služe interaktivni sto i Samsung VR naočare, a nisu propustile priliku ni da posete Institut za moderno obrazovanje, u kom su se slikale sa neodoljivim robotom Ubtechom.

Već na jesen Savremenu gimnaziju će posetiti i mlađa selekcija ŽOK Radnički Beograd, a ovakvim gostoprimstvima Savremena je još jednom pokazala da odnos koji ima sa svojim partnerima i saradnicima stalno neguje i unapređuje, kao i da su njena vrata uvek širom otvorena.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.