Savremena gimnazija domaćin 10. Nacionalne konferencije Evropskog parlamenta mladih Srbije

Nove prostorije Savremene gimnazije u Beograđanki već su počele da ugošćavaju ugledne posetioce, pa je tako najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji imala priliku da u petak i subotu, 15. i 16. jula, bude domaćin 10. Nacionalne konferencije Evropskog parlamenta mladih Srbije, koja je okupila učesnike iz Srbije i zemalja iz okruženja.

Neposredno pre početka ovog dvodnevnog skupa, u četvrtak, 13. jula, učesnicima je u Skupštini grada upriličen doček, kada se prisutnima ispred Savremene gimnazije obratila Jelena Minić, menadžer kompanije LINK group, u čijem sastavu se nalazi ova škola, i detaljnije predstavila programe školovanja u njoj.

Za veća prava i prosperitet mladih

Evropski parlament mladih je nevladina, neprofitna, omladinska organizacija prisutna u 41 zemlji širom Evrope kako bi podstakla mlade da preuzmu inicijativu, ali i da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka i kulturne razmene i razumevanja.

Kao deo ove nevladine organizacije, 2006. godine je nastao i Evropski parlament mladih u Srbiji, a njegova osnovna delatnost je organizovanje konferencija koje predstavljaju simulaciju donošenja odluka u Evropskom parlamentu.

EYP Srbija u Savremenoj

Bilingvalna škola kao idealno odredište skupa

Govorni jezik 10. Nacionalne konferencije EYP Srbije bio je engleski, pa se tako Savremena gimnazija kao bilingvalna škola koja se zalaže za obrazovanje i na srpskom i na engleskom jeziku našla kao odlično odredište za održavanje ovako važnog događaja.

Profesor psihologije u Savremenoj gimnaziji Nikola Samac je na ovoj konferenciji imao svoje izlaganje o savremenom obrazovanju, a teme o kojima se još diskutovalo na ovom zasedanju bile su: socijalna politika, turizam, transport, zapošljavanje, javno zdravlje, bezbednost hrane, okruženje, građanske slobode, pravosuđe, unutrašnji i spoljni poslovi, kao i odbrana i bezbednost.

Okruženje koje ide u korak sa trendovima

Savremena gimnazija u Beograđanki, koja je simbol glavnog grada, još jednom je opravdala epitet Future Ready škole, koji s ponosom nosi.

Opremljene i moderne učionice, školski restoran i Science hub ostavili su snažan utisak na učesnike, ali im je nesvakidašnja kupola ipak bila omiljeno mesto u školi. „Osećali smo se kao kod kuće”, rekli su nam neki od posetilaca, a Savremena se potrudila da im boravak upotpuni grickalicama i osvežavajućim napicima kako bi im ova dva topla letnja dana u srpskoj prestonici protekla što prijatnije.

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.