Savremeni komplet za učenike kao poklon dobrodošlice

Savremena gimnazija ništa ne prepušta slučaju, pa će tako već prvog dana nove školske godine – u petak, 1. septembra, novim učenicima svih programa na svečanom prijemu u školi dodeliti Savremena School Starter Set, u kom će se naći neophodni rekviziti za savremenu školsku avanturu koja je pred njima.

Savremeni komplet - Savremena School Starter Set

Šta se nalazi u ovom setu?

Školske uniforme kao znak prepoznavanja savremenih učenika

Da bi i zvanično postali deo stvarno drugačije škole, savremeni gimnazijalci već prvog dana dobiće na poklon školsku uniformu sa obeležjem Savremene gimnazije koja na najbolji način potvrđuje da se Savremena trudi da ide u korak sa razvijenim školskim sistemima širom sveta.

Uniformu u Savremenoj ne nose samo učenici već svi zaposleni, a svi zajedno trude se da drugima verno prenesu misiju i viziju Savremene gimnazije – da će savremeni učenici imati snagu i mudrost da svojim odlukama promene svet nabolje, a da će baš Savremena gimnazija biti mesto na kome će se rađati nove ideje, negovati talenti i unaprediti znanja.

Školski pribor za beleške

Savremena gimnazija svojim učenicima u ovom kompletu poklanja i sveske i olovke sa svojim obeležjem. Iako je većina osnovaca i srednjoškolaca već išla sa roditeljima u nabavku knjiga, rančeva, gumica, šestara, lenjira i drugog školskog pribora, nikada nije previše svezaka i olovaka, zbog čega će se baš ovaj pribor naći u ovom savremenom setu.

Pravilnici Savremene gimnazije za bolje uklapanje u novo, savremeno okruženje

Kako bi se novi učenici što bolje upoznali sa funkcionisanjem Savremene gimnazije, prva stavka koju će naći u Starter Setu jesu Pravilnici Savremene gimnazije.

Uz njih će lako utvrditi pravila ponašanja učenika, profesora i roditelja, saznati koja su sve njihova prava, obaveze i odgovornosti, informisati se o načinu ocenjivanja, upoznati se sa pojmom mentora, utvrditi kodeks oblačenja i još mnogo toga.

Spremni za nove izazove

Učenicima će savremeni set olakšati da razumeju kako funkcioniše nova sredina čiji će deo postati, a ovaj znak pažnje pokazaće im i da je Savremenoj gimnaziji svaki novi učenik podjednako važan.

Pravilnik će pomoći savremenim gimnazijalcima da reše sve nedoumice u vezi sa radom škole, pomoću školske uniforme brzo i jednostavno uklopiće se u društvo i moderno okruženje, dok će im sveske i olovke biti odlični saborci već u prvoj nedelji septembra. I roditelji će moći u svakom trenutku da se podsete svih pravila koja važe iza vrata Savremene gimnazije i pomognu svom detetu da se što bolje uklopi u novu školu.

Ovim gestom Savremena gimnazija nastavlja da opravdava status najmodernije Kembridž gimnazije u Srbiji i regionu, pružajući svojim učenicima najbolje uslove za školovanje na ovim prostorima.

 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.