Savremeni gimnazijalac Aleksa Cvetković sa vaterpolo reprezentacijom Srbije na EP na Malti

Učenik trećeg razreda Savremene gimnazije i perspektivni vaterpolista Aleksa Cvetković deo je srpske vaterpolo reprezentacije u kategoriji 2000. godišta na Evropskom prvenstvu na Malti, koje se održava od 10. do 17. septembra.

Aleksa trenira vaterpolo od svoje šeste godine, a ovo je još jedna prilika u kojoj će mladi sportista dati sve od sebe da Srbiji, ali i Savremenoj gimnaziji, donese visok plasman i medalju na ovom prestižnom takmičenju.

Pregršt razloga za radovanje

„Odlučio sam se za vaterpolo jer je to kolektivni sport koji ima timski duh i podrazumeva saradnju sa saigračima da bi se postigao uspeh”, rekao nam je Aleksa na jednom od svojih treninga na samom početku školovanja u Savremenoj gimnaziji. Već tada Aleksa je mogao da se pohvali brojnim medaljama, a danas je i deo srpske juniorske vaterpolo reprezentacije.

vaterpolo - sport za savremenog Aleksu

Selektor Goran Ranđelović je u Aleksi prepoznao veliki talenat i ogromno zalaganje i svrstao ga na spisak među 12 odabranih vaterpolista koji imaju priliku da zaigraju u hladnim, malteškim bazenima.

Borba sa Francuskom za prvo mesto u grupi

Na Evropskom prvenstvu u vaterpolu za sportiste do 17 godina Srbija je do sada ostvarila već dve pobede. Domaćina Maltu je pobedila ubedljivim rezultatom 18:1, dok je reprezentacija Gruzije odnela poraz od 13:2.

Aleksa Cvetković je već u prvoj utakmici protiv Malte postigao četiri gola i upisao se na listu strelaca ovog takmičenja. Utakmica za prvo mesto u grupi održaće se danas protiv Francuske, koja takođe ima maksimalan učinak.

Ako se mladi vaterpolisti i u njoj pokažu u pravom svetlu kao i do sada, plasiraće se u četvrtfinale EP i nastaviti svoj put ka tronu.

Prepoznavanje talenata i kontinuirana podrška

Da bi mogao da postigne zapažene rezultate i u sportu i u školi, Aleksa je za svoje obrazovanje odabrao baš Savremenu gimnaziju kao školu koja stalno brine o talentima svojih učenika.

Uz detaljno prilagođene časove svim sportskim obavezama svojih učenika, Savremena je iz dana u dan izbor sve većeg broja sportista koji žele da napreduju na oba polja. Savremena gimnazija će i dalje nastaviti da daje vetar u leđa svim svojim učenicima, i njihove uspehe predstavljati kao svoje.

Držimo palčeve da Aleksa Cvetković ostvari odličan rezultat na aktuelnom Evropskom prvenstvu i postane naslednik nekog od prvoklasnih srpskih delfina, poput Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Živka Gocića, Duška Pijetlovića, Vanje Udovičića...

Do tada, podsetićemo se šta je sve Aleksa rekao o svom sportu, ali i o školovanju u Savremenoj gimnaziji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.