Sportski dan za pamćenje

Savremeni gimnazijalci su sjajni sportisti, a o tome svedoče brojne medalje osvojene u skoro svim sportovima i disciplinama. Sportski duh, veštinu, spretnost i želju za pobedom pokazali su i u sredu, 13. septembra, kada su se na otvorenim terenima Sportskog centra Kovilovo razgibali, zabavljali i međusobno odmeravali snage.

Savremene olimpijske igre i sportski dan

Kreativni izazovi koji podstiču fizičku aktivnost

U svojim savremenim sportskim majicama, savremeni gimnazijalci su se sa profesorima uputili ka Sportskom centru Kovilovo radujući se izazovima koji ih tamo čekaju. Zabava je počela već pri podeli učenika u timove kada su prve procene snage došle na red.

Da ni sportske aktivnosti u Savremenoj nikad nisu obične dokazale su igre koje su osmislili profesori fizičkog vaspitanja.

Šutiranje trojki uz ogromnu podršku drugara izazvalo je uzbuđenje koje se do kraja takmičenja nije smanjivalo. Ako ste pomislili da se tenis u Savremenoj igra onako kako ga igraju Đoković ili Nadal, pogrešili ste. Savremeni gimnazijalci ga igraju na kreativniji i drugačiji način – nogama. Izazov da prebace lopticu preko mreže i pogode dozvoljeni deo terena samo se činio lakim, a akrobacije gimnazijalaca nasmejale su i zabavile sve prisutne. Odbojku su igrali pokušavajući da obuzdaju želju da potrče pošto je osnovni zadatak bio da loptu dohvate ne pomerajući se sa mesta.

Sportski dan u Savremenoj

Najveću zabavu izazvao je veliki stoni fudbal. Igrači su stajali u formacijama 2-3-2, a povezivala ih je vijača koja je morala neprestano da bude zategnuta. U takvoj postavci šutiranje lopte bio je veliki izazov, ali i prilika za nezaboravne fudbalske poteze. Da bi pobedili u štafetnoj trci, gimnazijalci su morali da trče unazad, na jednoj nozi, čučeći i dovijajući se kako bi se izborili sa preprekama. Igra Iks-oks zahtevala je brzinu da bi se čunjevi postavili na zadata polja, ali i nadmudrivanje protivnika i prepoznavanje sledećeg planiranog poteza. Za kraj, igra navlačenja konopca je dodatno probudila adrenalin, a učenicima su i njihovi profesori pomagali u dostizanju pobede.

Najbolji timovi su kao nagradu dobili pehare, ali i nešto mnogo važnije od toga – druženje, zabavu i još jednu nezaboravnu savremenu avanturu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.