Nagrada na međunarodnom pevačkom takmičenju za Adrianu Salahović

Magični glas savremene gimnazijalke Adriane Salahović čuo se i u Bugarskoj, na međunarodnom pevačkom takmičenju Sofia Grand Prix 2017, koje je održano 16, 17. i 18. septembra.

Adrianin pevački talenat, harizma i energija kojom pleni na sceni osvojili su članove žirija, koji su savremenu gimnazijalku nagradili sjajnim drugim mestom u kategoriji takmičara od 15 do 18 godina.

Glas koji osvaja i briše granice

Sofia Grand Prix 2017 je internacionalno takmičenje u pevanju rok, pop, klasične i folk muzike, na kom se ove godine oprobala i savremena gimnazijalka Adriana Salahović, koju jaka konkurencija nije omela u postizanju cilja. Ona se dugo pripremala kako bi pobedila tremu i tokom nastupa bez greške izvela popularne pesme Rise like a phoenix i Bang, bang. Savremena gimnazijalka je pokazala ne samo sjajan glas već i odlične plesne sposobnosti i time obezbedila mesto na pobedničkom postolju.

Nagrada za savremenu gimnazijalku

Takmičenje je za Adrianu bilo veliki izazov jer je želela da sebe i svoju državu predstavi u najboljem svetlu. Odgovornost, posvećenost i predan rad na usavršavanju talenta su joj obezbedili i propusnicu na druga velika međunarodna takmičenja, a prva destinacija na kojoj će se Adriana uskoro naći biće Austrija, nakon čega je čeka i putovanje u Španiju na još jedno muzičko takmičenje.

Savremena gimnazija veruje da je ovo samo jedan u nizu Adrianinih uspeha na muzičkim takmičenjima, a podrška koju savremena gimnazijalka dobija od škole biće joj podsticaj na velikim evropskim scenama i ohrabrenje za još bolje rezultate i blistavije nagrade.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.