Prvo mesto i zlatna medalja za Mašu i Martina Radulovića na Državnom prvenstvu Srbije u plesu

Savremeni gimnazijalci Maša i Martin Radulović osvojili su prvo mesto i zlatnu medalju na Državnom prvenstvu Srbije u kombinaciji deset plesova, koje je održano u petak, 29. septembra, u Beogradu.

U kategoriji omladinaca oni su se već treći put okitili zlatom, a ovogodišnji uspeh im je otvorio mnoga vrata i omogućio kvalifikaciju na svetsko prvenstvo.

Najsjajnija medalja na plesnom spektaklu za brata i sestru

Državno prvenstvo u plesu za Mašu i Martina bio je veliki test za koji su se pripremali mesecima, a naporni treninzi su bratu i sestri doneli nabolji plasman i najsjajniju medalju na ovom takmičenju.

Kako nam je otkrio ovaj savremeni tandem, na svakom njihovom treningu daju svoj maksimum i trude se da plešu što bolje, što ih čini pravim perfekcionistima, a koliko su posvećeni svojim nastupima govori i činjenica da se za svaki nastup pripremaju veoma temeljno. Maša i Martin zajedno vode računa o najsitnijim detaljima na koje obraća pažnju i stručni žiri – o frizuri, šminki i kostimima, jer sve zajedno utiče na celokupnu sliku i čini da njihovi dobro uvežbani pokreti budu besprekorni.

Prvo mesto u zlatna medalja

Osećaj koji su imali tog 29. septembra bio je neponovljiv i izvanredan, tvrde Maša i Martin, i napominju da se ovde neće zaustaviti, što su vrlo brzo i dokazali, jer su već sledećeg dana učestvovali na međunarodnom turniru BeoDance Open u Belexpocentru i još jednom pokazali svoja plesna umeća.

Talenat, ljubav prema plesu i predan rad na ostvarenju snova zasigurno će talentovane gimnazijalce dovesti do novih medalja, a Savremena gimnazija je uvek tu da im pruži podršku.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.