Savremena gimnazija domaćin i organizator #How2PR panela o novim tehnologijama u obrazovanju

Savremena gimnazija je sa Društvom Srbije za odnose s javnošću i Institutom za moderno obrazovanje u četvrtak, 12. oktobra, bila organizator #How2PR panel-diskusije o upotrebi novih tehnologija u obrazovanju, na kojoj su se učesnici, ali i ostali prisutni dotakli postojeće prakse u obrazovnim sistemima u zemlji kreiranim po ugledu na najsavremenija međunarodna rešenja.

Nove tehnologije – tema od posebnog značaja za celokupno društvo

Iako raste broj škola koje poseduju pametne uređaje, u srpskom obrazovnom sistemu još uvek preovladava sklonost ka tradicionalnim nastavnim metodama i sredstvima. Savremena gimnazija se ipak svom snagom trudi da svojim primerom to promeni, ali i podstakne druge da učine isto.

Baš zbog toga je tema ove panel-diskusije bila razumevanje koncepta učenja koji omogućava novim generacijama srednjoškolaca lakše, brže i efikasnije usvajanje gradiva.

#How2PR i nove tehnolgije u obrazovanju

Čuo se i njihov glas

Kao jedna od liderskih škola u upotrebi tehnologije u nastavnom procesu, Savremena gimnazija je ovom prilikom predstavila najnovije nastavne alate, a tome su doprinele i detaljne prezentacije direktorke škole Svetlane Belić Malinić i pomoćnika direktora za primenu tehnologije u nastavi i profesora matematike i informatike Bojana Milanovića.

Učesnici #How2PR panel-diskusije, koja je održana u moderno opremljenom prostoru Savremene gimnazije u Palati Beograd, bili su i predstavnici Instituta za moderno obrazovanje, kompanije Apple, LINK groupa i OKmatematike.

Na 90-minutnom panelu, nakon kog je usledio i koktel, prisutnima je emitovan i video o Future Ready školi, kakva je Savremena gimnazija:

Savremena gimnazija je kao domaćin i jedan od organizatora ovog događaja javnosti u Srbiji produbila svest o tome koliko je zapravo veliki značaj upotrebe novih tehnologija u obrazovanju ne samo za napredak pojedinca već za napredak društva u celini.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.