62. Međunarodni beogradski sajam knjiga – Savremeni gimnazijalci otkrili da je „ključ u knjigama”

Učenici Savremene gimnazije, a obožavaoci pisane reči, posetili su u ponedeljak, 23. oktobra, 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga sa profesorima veronauke, srpskog i latinskog jezika, i time nastavili da neguju tradiciju.

Beogradski sajam knjiga – omiljeno mesto za savremene ljubitelje književnosti

Međunarodni beogradski sajam knjiga je najznačajnija i najprestižnija književna manifestacija u jugoistočnoj Evropi i jedan od najvećih sajmova u Evropi uopšte, ističu njeni osnivači, a ove godine je ugostio više od 450 domaćih i inostranih izlagača. To je jedinstvena prilika da se njegovi posetioci prisete istinskih vrednosti knjige, a upravo to su, i ove godine, učinili i učenici Savremene gimnazije.

Koliko savremeni gimnazijalci vole čitanje pokazalo je njihovo interesovanje za posetu Sajmu knjiga već početkom oktobra kada su počeli da prave spisak za kupovinu stripova, rečnika, romana, priručnika i klasika svetske i domaće književnosti kako bi obogatili svoju kućnu biblioteku.

62. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Poseta štandovima brojnih izdavača bila je za učenike prava avantura, jer je u mnoštvu naslova i šarenih korica trebalo pronaći baš ono što će zaokupiti pažnju i zagolicati maštu sada već zahtevne savremene čitalačke publike, ali su u tome ipak uspeli.

Iako savremeni gimnazijalci u školi svakodnevno koriste tehnologiju za učenje, a elektronska izdanja knjiga smatraju svojim omiljenim izvorima novih saznanja, ipak ne kriju da neizmerno uživaju u pravom dodiru sa knjigom i prepoznatljivom i specifičnom mirisu hartije.

Publika budućnosti za primer

Savremena gimnazija shvata značaj poseta koje šire i bogate znanja učenika i zato, sada već tradicionalno, savremeni gimnazijalci postaju deo značajnih kulturnih i umetničkih manifestacija.

Razvijanje ovakvih navika utiče na stvaranje zahtevne, ali edukovane publike budućnosti koja uživa u vrednim umetničkim sadržajima i susretima.

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.