Veslač Ognjen Mitrović – još jedan ponos Savremene gimnazije

Savremena gimnazija se ponosi uspesima svojih učenika, a razloge za radost sve češće joj priređuje i Ognjen Mitrović, savremeni gimnazijalac koji veslajući dolazi do značajnih nagrada i zavidnih uspeha.

U kategoriji kadeta, Ognjen je u ovoj sezoni već osvojio mnogobrojne medalje, a veliki sportski izazovi su tek pred njim.

Sezona puna pobeda i medalja

Talentovan savremeni gimnazijalac je vredno trenirao i uspeo da ostvari uspehe koji su se nizali tokom cele sezone. Broj medalja kojima se Ognjen okitio poprilično je veliki.

Nedavno je osvojio prvo mesto na Internacionalnoj regati Vojvodina Open 8+, a na istom takmičenju u kategoriji 4x osvojio je srebro. Isti uspeh koji ga je doveo do zlata ponovio je u četvrtom kolu Omladinske lige 4-, dok je na Državnom prvenstvu 8+ za kadete oborio i državni rekord i Gold Standard.

Ponos Savremene gimnazije

Savremeni gimnazijalac u svojoj sportskoj kolekciji uspeha ima i bronzane medalje, koje je osvojio na Beogradskoj internacionalnoj regati Trofej Beograda 8+, u Prvoj regati kupa Srbije, dok je na državnom prvenstvu Ognjen poneo još dva bronzana odličja, u kategoriji 4- kadeti i 4- juniori.

Svi oni koji su upućeni u veslačka takmičenja znaće koliko su uspesi na ovim turnirima važni za svakog ko se bavi ovim sportom.

Pred Ognjenom su brojni izazovi, a njegova motivacija za postizanje uspeha je sve veća. Ne sumnjamo da će i u narednom preiodu zaveslaji dovesti Ognjena do novih pobeda i još blistavijih medalja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.