Proslava Noći veštica – Nezaboravni maskenbal i uzbudljivi, strašni časovi

Savremena gimnazija je nastavila tradiciju stvaranja strašno dobrog provoda, pa je i 31. oktobra svoje učenike obradovala žurkom povodom proslave Noći veštica, kojoj su prethodili i posebno osmišljeni časovi!

Žurka za Noć veštica

Jezivo dobar provod na maskenbalu

Nedelja pre Noći veštica u Savremenoj gimnaziji protekla je u znaku priprema za žurku i maskenbal, koje su i učenici i profesori nestrpljivo čekali.

Školski prostor postao je prava kreativna radionica u kojoj su učenici rezbarili bundeve i pravili dekoraciju za žurku, pa je na vreme sve bilo spremno za strašni utorak, kada su se učenici okupili u svojoj školi. Vampiri, veštice, kosturi i slepi miševi hodali su hodnicima Savremene i sejali strah. Tog dana su svi bili oduševljeni kreativnim maskama učenika i profesora, ali su istovremeno mnogi bili i zbunjeni, jer je bilo teško otkriti ko se krije iza koje maske.

Veselu zabavu praćenu nezaobilaznim selfijima upotpunio je školski bend Gimnazijalci, koji je izvođenjem popularnih hitova atmosferu na žurki doveo do usijanja.

Bend "Gimnazijalci"

Nagrada za najbolje i najoriginalnije

Kao i prethodnih godina, nagrađeni su kreativnost, maštovitost i trud učenika. Nagrade za najstrašniju masku odneli su Zoja Zegarac i Uroš Jež, drugo mesto su podelili Eyad Al-Hussain i Vuk Cemović, dok su najoriginalnije bile Jana Andrić i Kristina Jokanović.

Na pobedničkom postolju pridružili su im se i Jovana Mijailović, Tara Papić i Aleksa Rakićević, a kreativne maske su imali i profesori. Najbolji među njima, po izboru učenika, bili su Andrej Bunjac, Tatjana Vilček, Filip Lončar i Nikola Mijatov.

Halloween

I časovi u duhu Halloweena

Ovom zanimljivom maskenbalu prethodila je i stvarno drugačija nastava.

Savremeni gimnazijalci su na časovima srpskog čitali strašne priče srpskog realizma, dok su se na engleskom upoznali sa čuvenim pesmama Gavran i Anabel Li i izučavali elemente gotske književnosti.

Časovi istorije bili su posvećeni ispitivanju primera pojave vanzemaljaca kroz istoriju. Trećaci su izveli i suđenje vešticama, podsećajući se istorijskih perioda kada je to bila učestala pojava. Ova tema je bila povod i za sjajnu zabavu i učenje na časovima latinskog jezika.

Učenici su na časovima biologije iz magične kutije dodirom prepoznavali predmete koji su bili u njoj, a koji su, ni manje ni više, bili rekviziti iz horor filmova i priča, poput replika organa, šaka, noktiju... Zamislite samo kako su reagovali kada su, umesto špageta, mislili da drže crve. Na ovim časovima učenici su saznali i koji se to mikroorganizmi pojavljuju na velikom platnu, ali i kako zombi-gljiva” ili određeni virus može poslužiti za inspiraciju za filmove.

Stvarno drugačija nastava

Profesor geografije odveo” je savremene gimnazijalce u daleku prošlost i pokazao im odlike keltskog paganizma, dok su se na časovima hemije učenici oprobali eksperimentišući i stvarajući veštačku krv i duha iz boce.

Časovi matematike su učenicima pomogli da otkriju neobične načine za sabiranje i oduzimanje razlomaka koristeći metodu leptira, dok su kroz igre sa kartama videli da i rešavanje složenih jednačina može biti magično.

Ni časovi psihologije nisu bili ništa manje zanimljivi, pa su se tako učenici na njima upoznali sa junacima čuvene porodice Adams i kroz njihovu analizu saznali koje porodične vrednosti oni neguju.

Uzbudljiva tematska nastava zagolicala je maštu savremenih gimnazijalaca i učinila školske dane pred Halloween nezaboravnim, a Savremena je još jednom potvrdila da je Future Ready škola u pravom smislu te reči.

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.