Predstavljanje Les Roches Global Hospitality i Glion Swiss Hotel School u Savremenoj

Savremeni gimnazijalci su imali priliku da se bolje upoznaju sa radom univerziteta Les Roches Global Hospitality Education i Glion Swiss Hotel School, čiji su predstavnici održali predavanje i predstavili svoje programe savremenim učenicima u utorak, 21. novembra, u prostorijama International School Savremene u Šumatovačkoj.

Učenici su ovom prilikom saznali više o biznisu, ugostiteljstvu i karijeri u ovim branšama, a ujedno i razmotrili mogućnost da svoje školovanje nastave u inostranstvu, na nekom od ovih prestižnih univerziteta.

Predavanje u Savremenoj

Ugledne evropske škole sa tradicijom

Osnovana 1954. godine kao internacionalna škola, Les Roches poseduje univerzitetske kampuse u Švajcarskoj, Kini, SAD i Španiji, a danas važi za jednu od pet vodećih visokoškolskih ustanova u oblasti hotelijerstva. U Les Rochesu studenti se mogu školovati na menadžmentu u ugostiteljstvu, programu koji spaja teorijska znanja sa izazovima u stvarnom svetu.

Les Roches Global Hospitality i Glion Swiss Hotel School

S druge strane, Glion Swiss Hotel School je takođe jedna od prestižnih evropskih škola koja ove godine proslavlja 55 godina svog postojanja. Sa sedištima u Švajcarskoj i Londonu, Glion Swiss studentima nudi vrhunsko, personalizovano obrazovanje i priprema ih za kompleksne izazove u dinamičnim oblastima hotelijerstva, turizma, organizacije sportskih događaja i industrije luksuznih proizvoda.

Svestranost savremenih gimnazijalaca

Učenici Savremene gimnazije već tokom srednjoškolskog obrazovanja pokazuju afinitete prema različitim oblastima. Zato se Savremena trudi da ugosti najraznovrsnije obrazovne ustanove iz Srbije i inostranstva kako bi proširila vidike učenika i pomogla im da pronađu najidealnije zanimanje kojim će se baviti u životu. Poseta predstavnika Les Roches Global Hospitality Educationa i Glion Swiss Hotel Schoola svakako je tome i doprinela.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.