Lady Wind nagrada za savremenu flautistkinju Galinu Radenković

Savremenoj gimnazijalki Galini Radenković 19. novembar je bio dan za pamćenje jer je svoju kolekciju nagrada i medalja obogatila još jednim prestižnim priznanjem – drugom nagradom na međunarodnom takmičenju Lady Wind, koje je održano u Pančevu.

Niz uspeha se nastavlja

Lady Wind je međunarodni festival takmičarskog karaktera, namenjen prevashodno devojčicama koje sviraju duvačke instrumente. U organizaciji Muzičkog centra Pančevo, Lady Wind je i ovog puta okupio talentovane dame, među kojima se našla i savremena flautistkinja.

Galina na Lady Wind takmičenju

Galina već godinama osvaja važne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima i dobija priznanja za svoj talenat i posvećeni muzički rad. Sa međunarodnih susreta Tahir Kulenović” i Davorin Jenko” ponela je brojne zlatne i srebrne medalje, a 2015. godine je na Festivalu slovenske muzike njen talenat nagrađen visokim prvim mestom. Priznanje koje je Galina osvojila u nedelju, 19. novembra, na Lady Windu novi je nagoveštaj uspešne sezone koja je pred njom.

Nagrađivanje najboljih kao vetar u leđa

U Savremenoj gimnaziji stvara se elita talentovanih, obrazovanih i vrednih mladih ljudi, intelektualaca i budućih lidera, a njihova umeća, uspesi i težnje ka najboljem se nagrađuju i cene.

Zato Savremena gimnazija dodeljuje podstreke za najbolje, čime podstiče svoje učenike da budu još bolji. Galina je ove godina bila jedna od onih koji su dobili podstrek za najbolje, jer se izdvojila svojim posvećenim radom, brojnim uspesima i odličnim rezultatima postignutim i u Savremenoj gimnaziji, ali i u muzičkoj školi koju paralelno pohađa. Baš ovu nagradu Galina smatra jednom od najvažnijih u životu, a ona je definitivno i veliki podstrek za nove izazove koji ovu mladu devojku tek očekuju.

Čestitamo Galini i želimo joj da nastavi da ulepšava savremenu stvarnost svojim uspesima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.