Prezentacija Crvenog krsta Srbije za savremene gimnazijalce

Humanitarna organizacija Crveni krst Srbije savremenim učenicima održala je u petak, 24. novembra, prezentaciju i uputila ih kako i oni mogu da učestvuju u njihovim humanitarnim akcijama, događajima i drugim aktivnostima, kao i zašto je to važno za celokupno društvo.

Crveni krst kao sinonim za dobročinstvo

Crveni krst Srbije je nezavisna humanitarna organizacija poznata kao najveća i najstarija volonterska organizacija u zemlji, koja okuplja 60.000 volontera širom Srbije, od kojih su čak 60% mladi.

Trenutno radi na 64 projekta širom države, a osnovni principi kojih se drže njegovi članovi su humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost. Zajedničkim snagama ovo udruženje se bori da zajednicu učini boljom menjajući živote onih kojima je pomoć potrebna.

Humanost savremenih gimnazijalaca

Savremeni gimnazijalci su svesni da je humanost najvažniji preduslov za srećan i zadovoljan život, zbog čega su s velikom pažnjom slušali predavanje koje su specijalno za njih organizovali predstavnici Crvenog krsta.

Crveni krst Srbije u Savremenoj

Učenici su ovom prilikom pokazali da i oni žele da čine dobra dela, da pomognu onima kojima je pomoć potrebna i postanu članovi velike mreže ljudi koji se bore za isti cilj – pružanje nege i pomoći marginalizovanim grupama. Zato će se mnogi od njih pridružiti onima koji doprinose ostvarenju te ideje.

Za Savremenu gimnaziju bila je velika čast da ugosti ovakvu organizaciju, a učenike uputi i podstakne na humanost i dobročinstvo.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.