Upoznajte zlatnu savremenu balerinu – Tamaru Jakuš

Učenica prvog razreda Savremene gimnazije Tamara Jakuš sa članovima svog plesnog kluba Dance Factory osvojila je zlatnu medalju na internacionalnom takmičenju u savremenom baletu Dance Fest 2017, koje je održano 17. 18. i 19. novembra u Novom Sadu.

Tamara je oduševila žiri nastupivši u kategoriji savremena formacija, ali je ovakve uspehe savremena gimnazijalka postizala i ranije.  

Plesom do snova

Dance Fest Novi Sad je festival koji slavi kvalitet i raznolikost plesnih stilova kroz live nastupe i radionice, kažu njegovi organizatori. Na njemu učestvuju i mladi plesači koji se još uvek probijaju na muzičkoj sceni, ali i oni sa bogatijim iskustvom – priznati svetski plesači i koreografi.

Savremena balerina Tamara Jakus na takmičenju

Na ovom takmičenju Tamara je sa drugaricama iz kluba izvela koreografiju pod nazivom Tabula rasa, a kao inspiracija za nastanak ove upečatljive plesne igre poslužila je kompozicija Bolero Morisa Ravela. U konkurenciji plesnih klubova iz 20 zemalja i više desetina izvedenih koreografija, njihov nastup i dobro uvežbani plesni pokreti dobili su ubedljivo najveći broj glasova stručnog žirija, čime su zaslužili i najsjajniju – zlatnu medalju.

Zapaženi razultati odranije

Savremenoj gimnazijalki je Tabula rasa i ranije donela mnogo uspeha, kada je prošle godine u oktobru na Svetskom prvenstvu u nemačkom gradu Veclaru Tamara nagrađena zlatnom medaljom.

Poslednjih meseci talentovana gimnazijalka se intenzivno priprema za Svetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Poljskoj od 1. do 10. decembra, kada će učestvovati u četiri koreografije i prvi put plesati u kategoriji duo-juniori.

Čestitamo Tamari na odličnom uspehu i želimo joj da nastavi da korača zlatnim stopama i zablista i na sceni u Poljskoj!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.