Predstava „Deca na internetu” okupila savremene gimnazijalce i učenike ITHS-a

Učenici Savremene gimnazije i ITHS-a su u sredu, 29. novembra, sa velikim interesovanjem pogledali zanimljivu i edukativnu predstavu „Deca na internetu“, koja je odigrana na sceni Doma omladine i u kojoj jednu od glavnih junakinja tumači savremena gimnazijalka Ksenija Žugić Dacić.

Produbljivanje svesti mladih kroz projekat „Deca na internetu”

Zloupotreba dece na internetu je veliki problem današnjice, zbog čega su Savremena gimnazija i ITHS omogućile svojim učenicima da se o ovoj temi edukuju.

Predstava u Domu omladine

Autorski projekat „Deca na internetu” je posledica temeljnog istraživanja koje je sproveo Studio Centar, a predstava koja se igra od 2012. godine sadrži četiri različite priče i otkriva važne teme pedofilije i lažnih profila, zavisnosti od interneta, prevara zarad finansijskih koristi i trgovine decom putem interneta.

Na učenike je snažan utisak ostavila gluma junaka koja ih je kroz istinite priče upoznala sa najvećim opasnostima koje vrebaju u sajber-svetu, posebno na društvenim mrežama.

Gromoglasan aplauz za Kseniju Žugić Dacić

Učenici Savremene gimnazije i ITHS-a su svojim prisustvom podržali i savremenu gimnazijalku Kseniju Žugić Dacić, koja je bila deo ovog glumačkog ansambla. Talentovana učenica je dobila aplauze podrške koji su nju i njene mlade kolege dodatno motivisali da zrače scenom Doma omladine i osvoje simpatije publike.

Savremeni gimnazijalci i učenici ITHS-a su se na zanimljiv način informisali i shvatili veoma važnu poruku koju ova predstava nosi, a nakon nje su imali priliku da o ovoj temi razgovaraju i sa autorima predstave i sa stručnjacima iz ove oblasti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.