Šahovsko druženje u Savremenoj gimnaziji

Prostorije Savremene gimnazije u Palati Beograd u sredu, 13. decembra, postale su mesto susreta najboljih srpskih šahista današnjice i zaljubljenika u ovaj sport.

Savremeni gimnazijalci su učestvovali u simulaciji šahovskih partija sa poznatim i nagrađivanim šahistima iz Srbije – velemajstorima Stefanom Đurićem, Boškom Abramovićem i Mihajlom Stojanovićem iz Šahovskog kluba Crvena zvezda, a ovo je bila odlična prilika da učenici razmrdaju vijuge, razviju kritičko mišljenje, poboljšaju svoje pamćenje, otkriju sve tajne šaha, ali se i odlično zabave.

Skup velemajstora 21. veka

Učenici Savremene gimnazije bili su počastvovani time što imaju priliku da odigraju partije sa najboljim srpskim šahistima.

Stefan Đurić je još sa reprezentacijom SFRJ osvojio dve srebrne medalje na evropskim ekipnim šampionatima, sa klubom četiri puta bio ekipni šampion države i osvojio dva kupa, a 1988. godine poneo je i titulu vicešampiona države. Boško je bio višestruki učesnik državnih šampionata, a trenutno je selektor nacionalnog tima, dok je Mihajlo Stojanović, nakon uspešne igračke karijere, nastavio trenerskim stopama.

Njih trojica su pokazali svoje šahovsko umeće i svoje saigrače u Savremenoj naučili svim trikovima kojima se igrači služe u ovoj igri.

Šahovsko druženje

Druženje, zabava i umni trening

Mnoge škole u svetu u svoje vannastavne, ali i nastavne aktivnosti uključuju i igranje šaha, a koliko je važno poznavanje ove igre – prepoznala je i Savremena gimnazija. Bila je ovo prilika da njeni učenici razmrdaju moždane vijuge, ukrste šahovska koplja i steknu nova prijateljstva.

Hvala svim gostima na sjajnom druženju. Savremena gimnazija će se i u budućnosti truditi da organizuje manifestacije sličnog tipa.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.