Prve na Vračaru: Ubedljive pobede ženskog košarkaškog tima

Savremene gimnazijalke briljirale su na opštinskom takmičenju u košarci koje je održano u sredu, 14. decembra, u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”, osvojivši prvo mesto u jakoj konkurenciji škola sa opštine Vračar.

Ulaznica na gradsko takmičenje

Tim koji je ponosno predstavljao Savremenu gimnaziju na ovom takmičenju činile su učenice Jelena Jaćimovski, Marta Jovanović, Anđela Adžić, Katarina Matijašević, Nataša Katić, Ana Petrović, Dunja Stanojević, Vanja Knežević i Teodora Sićović.

Takmičarski duh uz temeljne pripreme i podršku profesora fizičkog vaspitanja Stefana Radojičića i Miloša Grbješića i velika želja za pobedom pomogli su savremenim košarkašicama da pokažu odličnu igru u polufinalu, kada su rezultatom 21:3 pobedile Tehničku školu GSP i obezbedile prolazak u finale.

Serija uspeha se nastavila kada je Savremena gimnazija pobedila ekipu XIV Beogradske gimnazije rezultatom 22:6. Uspeh koji su napravile savremene učenice nije bio veliko iznenađenje, jer one na časovima fizičkog stalno daju svoj maksimum, a najveća nagrada za njih biće učešće na takmičenju koje će okupiti najbolje beogradske škole.

Čestitamo savremenim košarkašicama i navijamo za njih i dalje!

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.