Iskorak u budućnost na Festivalu nauke

Savremeni gimnazijalci su u petak, 15. decembra, posetili Festival nauke, najveći naučni festival u regionu, koji je održan na Beogradskom sajmu.

Ovom prilikom savremeni učenici saznali su mnoga zanimljiva naučna otkrića, još više se zainteresovali za nauku i uverili koliko je svet koji nas okružuje kompleksan i zabavan.

Festival nauke: Jedan na jedan

Festival nauke sada već tradicionalno obeležava decembar u Beogradu, a savremeni gimnazijalci su se i ove godine pridružili obožavaocima nauke. Osim što su posmatrali eksperimente, oni su u njima i učestovavali, kao i u radionicama, predavanjima i naučnim šou-programima, koji su srpsku prestonicu jedanaesti put stavili na naučnu mapu sveta.

Festival nauke je tokom prethodnih godina postao najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope, a ove godine predstavio je i nove, zanimljive goste iz inostranstva.

Savremeni učenici

Učenici su prilikom posete saznali odgovore na mnoga zanimljiva pitanja – kako se pomoću najsavremenijih tehnoloških pomagala otkopavaju antički mozaici, na koji način se prave mala umetnička dela od mikroba u Petrijevoj šolji, kako izgleda svet neuronauke i još mnogo toga.

Posetioci, među kojima su se našli i savremeni gimnazijalci, posmatrali su svet oko sebe kroz naučne naočare, mogli su da izađu na crtu najvećim naučnim izazovima, ali su imali priliku i da sa naučnicima isprobaju brojne naučne eksperimente i zakorače u nezaboravne naučne avanture.

Poseta Festivalu nauke bila je sjajna prilika da se nauka približi učenicima. Osim toga, savremeni gimnazijalci su stekli nova saznanja i upoznali se sa zanimljivim naučnim otkrićima.

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.