Future Ready škola na Future Parku

Savremena gimnazija, najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji, predstavila je svoj način rada prezentacijom „Moderna tehnologija u nastavi: Kako izgledaju inovativni časovi” na Future Parku, najvećem zabavnom cyber-parku u Evropi, koji je održan na Beogradskom sajmu od 15. do 24. decembra. 

Informacione tehnologije u službi zanimljivije nastave

Pomoćnik direktora za primenu tehnologije u Savremenoj gimnaziji Bojan Milanović 17. decembra predstavio je prisutnima moderan način rada u Savremenoj gimnaziji koji uključuje upotrebu najmodernijih uređaja poput robota, interaktivnih tabli i stolova, 3D štampača, skenera i olovaka, Samsung Gear VR naočara i mnogih drugih.

„U Savremenoj smo zamenili tablu i kredu digitalnim uređajima, pa se uči na potpuno drugačiji način. Učenici vape za takvim oblikom nastave”, rekao je Bojan Milanović.

Savremena gimnazija na Future Parku

Praksa pokazuje da sve više omladine uzrasta od 10 do 25 godina svakodnevno koristi telefone, tablete i računare kako bi surfovalo internetom i pronalazilo podatke koji ih zanimaju, a baš taj model ponašanja poslužio je Savremenoj gimnaziji da najmodernijim uređajima opremi učionice koje podsećaju na Google prostorije, čime su dobile epitet Intelligent Classrooms.

Koliko je zapravo učinkovit ovaj sistem rada potvrdio je i Filip Lončar, profesor informatike.

„Učenici su isprobali iPade i robota, koji je posetiocima bio najzanimljiviji dok radi sklekove”, rekao je Filip i zaključio da je štand Savremene gimnazije bio jedan od posećenijih na Future Parku.

Korak u moderno opremljenu savremenu učionicu

Tokom trajanja Future Parka posetioci su mogli da pogledaju neke od uređaja koje koriste učenici Savremene gimnazije, imali su priliku da popričaju sa UBTECH robotom, da gledaju virtuelnu stvarnost kroz Samsung Gear VR naočare sedeći u udobnim Egg stolicama, ali i da koriste interaktivni sto i saznaju kako radi SPRK.

„Ovo je izuzetna prilika da Savremena kao škola budućnosti prikaže sve ono što budućnost obrazovanja treba da donese”, istakla je na Future Parku direktorka Savremene gimnazije Svetlana Belić Malinić.

Savremena gimnazija je još jednom pokazala da je pravi primer Future Ready škole prepoznatljive po modernom pristupu obrazovanju koji stvara sve uslove za kvalitetno učenje i kreira nastavu po uzoru na prestižne internacionalne škole koje prate sve trendove u obrazovanju.

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.