3 zlatne medalje za Tamaru Jakuš na internacionalnom takmičenju u plesu

Savremena gimnazijalka Tamara Jakuš ostvarila je svoj najveći uspeh otkad se takmiči u modernom baletu.

Ona je sa reprezentacijom Srbije osvojila čak tri zlatne medalje na internacionalnom takmičenju u plesu IDO World Championship, Ossa World Dance Week 2017, koje je održano od 2. do 10. decembra u Poljskoj.

Obaranje ličnih rekorda

Tamara je bila deo velike plesne manifestacije u kojoj su učestvovale reprezentacije 30 zemalja i čak 4.000 mladih plesača. Sa još 50 članova reprezentacije Srbije savremena gimnazijalka je predstavila našu zemlju i omogućila joj nezapamćeni uspeh.

Moderna balerina je sa svojom plesnom grupom briljirala u tri kategorije.

Moderan ples

Za izvedbu Don't believe everything you read” u kategoriji Modern & Contemporary Dance Formations srpska reprezentacija je nagrađena prvim mestom, a isti uspeh postigla je i plesnim nastupom u kategoriji Modern & Contemporary Dance Groups za koreografiju Behind the scene”.

Zlato je usledilo i nakon nastupa u kategoriji Jazz Dance Formations i skoro pa besprekorne koreografije Freedom”. Savremenoj gimnazijalki je ovaj uspeh najveći do sada i tek joj otvara vrata novih rekorda i izazova.

Čestitamo Tamari na trostrukom zlatu i radujemo se njenim novim pobedama!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.