Predavanje o verskim sektama

Inspektor Zoran Luković, najpriznatiji evropski sektolog, održao je predavanje na temu „Verske sekte i njihov uticaj na mlade” za sve učenike Savremene gimnazije u četvrtak, 21. decembra.

Razvijanje bezbednosne kulture

U Savremenoj gimnaziji jačanje svesti o bezbednosti učenika veoma je značajno, zbog čega se sprovode preventivne akcije i programi koji pomažu savremenim gimnazijalcima da se bolje informišu i da čuju više o aktuelnim problemima u Srbiji i svetu. Takvo je bilo i predavanje o verskim sektama.

Edukacija

Zoran Luković, bivši inspektor beogradske policije, objasnio je učenicima koje su najaktuelnije sekte na ovim prostorima i kako one deluju, a učenici su ovom prilikom saznali koje opasnosti nose sekte i kako vrbuju ljude, kojim postupcima mogu da utiču na ličnu i bezbedost svojih drugara, kao i kome ugroženi mogu da se obrate za pomoć u ovakvim slučajevima.

Savremena gimnazija želi da njeni učenici budu u bezbednom okruženju i da se uspešno nose sa svim izazovima sa kojima se mogu susresti. Zato je predavanje Zorana Lukovića bilo izuzetno važno za učenike, a održavanje edukativnih i preventivnih radionica i programa nastaviće se i u budućnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.