BRAVO za savremene gimnazijalce: Čak osam učenika u „Petnici”

Istraživačka stanica „Petnica” jedna je od vodećih institucija koje brinu o talentima i znanju učenika, a čast da budu njen deo sledeće godine imaće i učenici Savremene gimnazije i International School Savremene.

Čak osmoro njih – Milica Petronijević, Jovana Jocić, Lucija Drakulović, Ivona Rambosek, Sofija Škaro, Ivan Filip Kovačević, Aleksandar Mara i Vojin Trivanović – zahvaljujući svom znanju, uspehu, bogatim interesovanjima i talentima, postigli su veliki uspeh i postali učesnici zimskog seminara Istraživačke stanice Petnica”.

Duga tradicija podsticanja mladih talenata

Istraživačka stanica Petnica” osnovana je 1982. godine na inicijativu grupe mladih istraživača, nastavnika i studenata koji su bili nezadovoljni tadašnjom praksom u obrazovanju, ali i načinom formiranja mladih naučnih kadrova. Veoma brzo postala je centar inovativnog naučnog obrazovanja i podsticanja talenata, a njen ugled je danas priznat u celoj Evropi.

Tokom više od tri decenije razvoja i rada, Petnica” je uspešno organizovala preko 3.500 kurseva, kampova i seminara, na kojima je učestvovalo više od 50.000 mladih, a ovaj broj će se povećati i u 2018. godini, kada će se perspektivnim mladim naučnicima pridružiti i savremeni gimnazijalci.

Raznovrsni programi za učenike i nastavnike

U „Petnici” imaju priliku da se usavršavaju učenici osnovnih, srednjih škola i fakulteta, ali i nastavnici.

„Petnica”

Osmoro savremenih gimnazijalaca će na zimskom seminaru imati priliku da prati veoma intenzivan program predavanja, razgovora i vežbi. Oni će u bogato opremljenim kabinetima i laboratorijama, koji se nalaze nedaleko od Valjeva, upotpuniti znanje iz arheologije, antropologije, lingvistike i drugih prirodnih nauka.

Čestitamo Milici, Jovani, Luciji, Ivoni, Sofiji, Ivanu, Aleksandru i Vojinu na velikom uspehu koji su postigli time što su izabrani da budu deo ovako velikog, važnog i prestižnog projekta.

Sigurni smo da će oni na najbolji mogući način iskoristiti ovu priliku, naučiti mnogo toga novog, razviti svoje logičko i kritičko mišljenje, razmeniti znanja i iskustva sa drugim polaznicima i u najlepšem svetlu predstaviti svoju školu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.