Srpski hokejaši osvojili srebro uz podršku savremenih gimnazijalaca

Učenici Savremene gimnazije su se u utorak, 16. januara, pridružili obožavaocima hokeja koji su u Ledenoj dvorani „Pionir” bodrili mlade reprezentativce Srbije u meču protiv Turske koji je odigran u okviru Svetskog juniorskog prvenstva.

Savremeni gimnazijalci su podržali sjajan tim domaćina i pomogli igračima da savladaju jaku ekipu Turske i osvoje visoko drugo mesto.

Ubedljiva pobeda Srbije

Svetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu divizije II grupe B okupilo je igrače do 20 godina starosti, a selekcija Srbije bila je domaćin učesnicima prvenstva – reprezentacijama Belgije, Hrvatske, Španije, Meksika i Turske. Svoje učešće na Svetskom juniorskom prvenstvu srpski hokejaši su završili odličnom partijom i pobedom nad turskom reprezentacijom sa čak 7:1, ali nisu uspeli da se izbore za plasman u viši rang.

Hokej

Savremeni zaljubljenici u hokej su podržali mlade igrače u pohodu na medalju i uživali u ceremoniji dodele medalja koja je bila posebno uzbudljiva, jer su se na pobedničkom tronu našli srebrni reprezentativci Srbije.

Ovo je bila odlična prilika da učenici hladne zimske dane provedu uživajući u sportu o kojem do sada nisu znali mnogo, a koji ih je, ovom prilikom, pozitivno iznenadio, ali i zabavio.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.