Direktorka škole u intervjuu za eduTV: Privatne škole spremaju učenike za 21. vek

Svetlana Belić Malinić, direktorka Savremene gimnazije, imala je čast da bude gost prve emisije „Tema nedelje” kod autorke Dunje Bibić na Obrazovnoj televiziji eduTV, u kojoj je govorila o značaju privatnog obrazovanja u Srbiji, čime je razbila predrasude koje su u društvu prisutne o ovom načinu školovanja.

Prednosti privatnog obrazovanja u odnosu na državno

Novinarka i autorka emisije „Tema nedelje” je kao početnu tezu za svoju emisiju uzela činjenicu da, iako sve više raste broj privatnih osnovnih i srednjih škola, ali i fakulteta, i dalje postoji sumnja u kvalitet tog vida obrazovanja, a odličan sagovornik na ovu temu bila je direktorka Savremene gimnazije.

Direktorka škole u razgovoru sa voditeljkom emisije

Svetlana Belić Malinić istakla je da se u Savremenoj gimnaziji profesori, mentori i svi zaposleni trude da ličnim primerom učenicima pokažu koji su prihvatljivi oblici ponašanja, ali i objasnila koliko se način usvajanja gradiva pomoću tehnologije i bogatih vannastavnih aktivnosti razlikuje od časova u državnim školama.

Ona je sa autorkom emisije razgovarala i o praćenju modernih svetskih trendova u nastavi, interdisciplinarnim časovima, Cambridge International programu, borbi protiv vršnjačkog nasilja, značajnoj ulozi mentora, a posebno se osvrnula na nivo opšte kulture i znanja, koji se u Savremenoj gimnaziji ne podiže samo uz školsko gradivo i dobijanje dobre ocene.

„U Savremenoj gimnaziji učenicima dajemo znanja i veštine koje mogu da iskoriste kasnije u budućnosti, ali i model kulturnog i lepog ponašanja, i podižemo svest o odgovornosti prema profesorima, roditeljima, drugarima i samom sebi”, zaključila je direktorka u ovom gostovanju.

Celu emisiju „Tema nedelje” sa direktorkom Savremene gimnazije možete pogledati ovde:

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.