Filmska poslastica za ljubitelje slikarstva i sedme umetnosti

Savremeni gimnazijalci su u sredu, 24. januara, uživali u novom filmskom ostvarenju „S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga” u bioskopu Cineplexx Ušće. Nakon projekcije shvatili su zašto se za ovaj film kaže da predstavlja revoluciju u bogatoj istoriji svetske kinematografije.

Ostvarenje koje je nastajalo šest godina i koje je spojilo dve umetnosti pobralo je pozitivne kritike slikara i poznavalaca filma, ali i savremenih gimnazijalaca.

Znanje iz likovnog obogaćeno u bioskopu

Učenici Savremene gimnazije su se upoznali sa životom i delom Van Goga na časovima likovne kulture, a znanje su utvrdili i proširili kroz neobičnu filmsku priču u kojoj su život i kontroverzna smrt ovog postimpresionističkog slikara ispričani preko njegovih slika i likova na njima.

Poseta bioskopu

Radnja filma, koja je zasnovana na 800 pisama koje je slikar sam napisao, odvela je učenike do značajnih ljudi i događaja u vremenu pre njegove neočekivane smrti. „S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga” je gimnazijalce podsetio i na 120 Van Gogovih najpoznatijih slika, a učenike je posebno fascinirala činjenica da je naslikano ukupno 65.000 frejmova, od kojih je sačinjen film u tehnici ulje na platnu.

Odlični utisci i komentari dokazali su da savremeni gimnazijalci uživaju u vannastavnim aktivnostima i prilikama da budu u toku sa svim aktuelnim društvenim i kulturnim događajima, posebno kada je reč o obrađivanju teme koja ih veoma interesuje, kao što je ovoga puta bio buran život jednog od najcenjenijih slikara svih vremena.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.