Prezentacija Univerziteta Osvigo u Savremenoj

Mnogi savremeni gimnazijalci još uvek razmišljaju o tome koji je pravi univerzitet na kom će nastaviti svoje školovanje nakon završetka gimnazije.

Za sve one koji još uvek nisu odlučili koji je njihov naredni korak u biranju idealnog poziva, Savremena gimnazija je u petak, 26. januara, organizovala predstavljanje Njujorškog državnog univerziteta u Osvigu i pružila priliku učenicima da se informišu o programima koje ovaj univerzitet nudi i nastavku školovanja na njemu.

Univerzitet u Osvigu u Savremenoj gimnaziji

O Njujorškom državnom univerzitetu u Osvigu

Sa skoro 8.000 studenata, Njujorški državni univerzitet u Osvigu je dovoljno veliki da ponudi više od 110 studentskih programa, na kojima imaju priliku da se nađu i savremeni gimnazijalci.

Kvalitetno obrazovanje koje pruža Njujorški državni univerzitet u Osvigu, ali i iskustvo unutar i izvan učionica u okviru živopisnog kampusa kraj jezera, koji se prostire na skoro 300 hektara, s razlogom su sve češći izbor mnogih brucoša. Sve ovo je privuklo i učenike Savremene gimnazije da 26. januara pomno prate predstavljanje ovog univerziteta

Raznovrsni programi Koledža slobodnih veština i nauka, Fakulteta za biznis, Fakulteta za komunikaciju, medije i umetnost, Pedagoškog fakulteta, kao i inovativni interdisciplinarni programi koji prevazilaze tradicionalne granice, učenicima na ovom univerzitetu pomažu da napreduju na akademskom nivou i da se adekvatno spreme za nastavak karijere u branšama koje izaberu.

Da bi svoje učenike što bolje pripremila za svetlu i uspešnu budućnost, Savremena se trudi da im predstavlja samo najbolje, prestižne fakultete, da im daje smernice i pomaže u koracima koji ka njoj vode. Upravo je prezentacija Njujorškog državnog univerziteta u Osvigu bila jedna od tih aktivnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.