Čarobnim glasom do prvog mesta: Jana Nikolić zablistala na takmičenju u solo pevanju

Savremena gimnazijalka Jana Nikolić osvojila je prvo mesto u kategoriji učenica niže muzičke škole na takmičenju solo pevača „Lazar Jovanović”, koje je održano u četvrtak, 18. januara, u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Prestižno takmičenje koje okuplja najbolje

Takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović” održano je po 15. put, a ove godine priliku da pokažu svoj talenat imali su pevači iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

jana savremena gimnazija

U konkurenciji od 130 učesnika Jana je uspela da se istakne i uz klavirsku pratnju profesorke Vere Gatalice dođe do pobedničkog postolja. Janino izvođenje numera La tua vitru mi dice i Lastočka oduševilo je žiri, koji su činili eminentni umetnici i profesori iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Srbije, i dovelo je do nagrade.

„Ovo je bilo prvo veliko međunarodno takmičenje na kojem sam učestvovala. Uložila sam dosta vremena i truda u vežbanje kako bih ostvarila što bolji uspeh. Uprkos jakoj konkurenciji, uspela sam da prevaziđem tremu i otpevam najbolje što umem. Ova nagrada i plasman koji sam ostvarila predstavljaju veliki uspeh za mene”, rekla je Jana.

Savremena gimnazijalka je bila veoma uzbuđena zbog svog uspeha, koji je doživela kao podstrek i motivaciju da se i dalje usavršava i na svoju pobedničku policu uvrsti nove medalje i diplome!


Čestitamo Jani i želimo joj još mnogo nagrada i nastupa, u kojima svi uživamo!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.