Novi košarkaški „okršaj” učenika i profesora Savremene gimnazije

Savremena gimnazija je nastavila da neguje školsku tradiciju, pa su učenici i profesori i ovo polugodište završili u zabavnom sportskom druženju – na košarkaškoj utakmici u hali Sportskog centra „Pinki”.

Ekipe profesora i učenika odmerile su snage na parketu hale u Zemunu u ponedeljak, 29. januara, i uigranim košarkaškim pokretima podigli brojnu publiku na noge.

Neizvesna borba do samog kraja

Tradicionalna košarkaška utakmica potvrdila je spretnost i istakla veštine kako učenika, tako i profesora, a pobedu je odneo za nijansu bolji tim učenika. Iako su svoje profesore pobedili za samo „pola koša”, iz ovog nadmetanja učenici su ipak izašli kao pobednici.

Andrej Mojsejev, Nikola Orlić, Andrej Orlić, Ivan Stojanović, Aleksa Arsenijević, Viktor Caković, Matija Pećanac, Andrija Vicković, Aleksa Belinčević i Đorđe Đerić, predvođeni kapitenom Vukom Cemovićem, predstavljali su savremeni tim učenika.

kosarka okrsaj savremena gimnazija

Igrajući protiv profesora Miloša Grubješića, Uroša Subotića, Nikole Mijatova, Milana Milenkovića, Ivana Čavića i Darka Tmušića, koje je predvodio profesor fizičkog vaspitanja Stefan Radojičić, mlađa, uigranija i entuzijastičnija ekipa izvojevala je konačnu pobedu.

Iako su se profesori do samog kraja borili i odolevali snazi i odličnoj kondiciji svojih učenika, košarkaški teren u Zemunu ipak su napustili kao gubitnici, bez medalje.

Uzbudljiva sportska druženja

Savremeni gimnazijalci obožavaju kada im se ukaže prilika da se sa svojim profesorima druže na drugačiji način i u neobičnom ambijentu, pogotovo kada u tom druženju pokažu da su za nijansu bolji.

Ovog puta, učenici su pred svojim drugarima i profesorima, koji su ih uz ovacije i navijačke uzvike podržavali sa tribina, pokazali virtuoznost na terenu, ali i to da se u Savremenoj neguju sportski duh i kultura lepog ponašanja na sportskim događajima.

Pogledajte najzanimljivije delove ovog "okršaja".


 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.