Mladi geografi postigli zapažene rezultate na opštinskom takmičenju

Savremeni gimnazijalci su i ove godine učestvovali na opštinskom takmičenju iz geografije, koje je održano u subotu, 27. januara u Savremenoj gimnaziji.

Vuk Kovačević, Ana Petrović, Nikoleta Đorović, Aleksandar Zaplatić, Tara Papić, Đorđe Taševski, Ana Ranković i Nataša Katić odbranili su boje Savremene i još jednom postigli sjajan uspeh plasiravši se na regionalni nivo takmičenja, koji će se održati 10. marta.

opštinsko takmičenje iz geografije

Proveren recept za uspeh

Savremeni geografi su se uz pomoć profesora Ivana Matejića temeljno pripremali za takmičenje tokom celog prvog polugodišta, ali su im motivacija i ljubav prema ovoj nauci bili podstrek koji ih je doveo do ovog uspeha.

Čestitamo učenicima i želimo im mnogo sreće na takmičenju koje ih čeka. Verujemo u njih i sigurni smo da će se tradicija odličnih rezultata nastaviti!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.