Audicija za prvi mjuzikl savremenih gimnazijalaca

Savremena gimnazija je 21, 22. i 23. februara podsećala na pozorišta na Brodveju!

Savremeni učenici su tada pokazali svoje talente i u velikom broju se odazvali na audiciju za školski mjuzikl, pa su se u hodnicima škole čuli dramski monolozi i melodije popularnih pesama, ali su mogli da se vide i još uvek potpuno neuvežbani plesni pokreti talentovanih učenika.

Škola koja podstiče razvijanje talenata svojih učenika

Savremeni gimnazijalci su se pokazali kao odlični glumci, pevači i plesači, a predstave kojima obeležavaju kraj školske godine uvek izazovu veliko oduševljenje.

U kreativnoj pozorišnoj radionici Savremene gimnazije dugo se pripremala ideja o novom izazovu koji će obuhvatiti sve talente savremenih gimnazijalaca, pa je učenike obradovala novost da će za kraj i ove uspešne godine pripremati nešto potpuno drugačije – mjuzikl!

Velika želja da učestvuju u kreativnom stvaralačkom procesu motivisala je savremene gimnazijalce da se prijave za audiciju i učionice Savremene gimnazije pretvore u mesta okupljanja za sve one koji vole da glume, plešu i pevaju i žele da razvijaju svoje talente na daskama koje život znače. Talentovani savremeni gimnazijalci su nastupili bez treme u pokušaju da žiri zasene talentima i zabavnim i kreativnim nastupima.

mjuzikl u savremenoj gimnaziji

Sneak peek u stvarno drugačiji nastup

Talente za glumu, ples i pevanje savremeni gimnazijalci će pokazati u mjuziklu koji će obraditi čuvenu priču iz filma „Briljantin”. Gledajući zanimljivu i dobro poznatu ljubavnu priču, publika će uživati u komičnim, satiričnim i ozbiljnim nastupima savremenih učenika, koji će ovaj performans učiniti nezaboravnim i stvarno drugačijim.

Čestitamo svima koji su se odvažili da pokažu sve što znaju, a posebno onima koji će u junu nastupiti na sceni pred brojnom publikom. Nestrpljivo čekamo novu, još kreativniju i zabavniju savremenu predstavu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.