Savremeni učenici učestvovali u HIPPO takmičenju iz engleskog jezika

Savremena gimnazija nastoji da svojim učenicima, pored interesantnih vannastavnih aktivnosti, obezbedi i mogućnost da se takmiče sa svojim vršnjacima širom sveta i pokažu svoje znanje. Verujemo da učestvovanje na takmičenjima savremenim učenicima može da pomogne kako u daljem obrazovanju, tako i u budućoj organizaciji vremena i sticanju odgovornosti.

U subotu, 24. februara, učenici Savremene gimnazije su testirali znanje engleskog u svojoj školi, koja je bila jedna od lokacija na kojima se održava takmičenje. Iako savremeni učenici tradicionalno učestvuju u HIPPO takmičenju „Engleski bez granica“, Savremena gimnazija se ponosi činjenicom da ove godine čak 55 savremenih učenika učestvuje na ovom međunarodnom takmičenju.

Sledeća stanica – polufinale

Savremeni učenici sada čekaju rezultate preliminarne runde, koji će biti objavljeni u ponedeljak, 5. marta. Savremene učenike potom očekuje polufinale u martu, kao i finale takmičenja koje će se održati u Lido di Jezolu u Italiji, u maju 2018, kada će imati priliku da se takmiče sa svojim vršnjacima iz drugih evropskih zemalja poput Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i mnogih drugih. Takmičenje organizuje HIPPO asocijacija u okviru Pearson grupe za međunarodne kvalifikacije. Ono predstavlja odličnu priliku za svakog učenika da pokaže svoje veštine i znanja.

takmičenje

O GLOBAL HIPPO ORGANIZACIJI

Hippo takmičenje „Engleski bez granica“ je međunarodno takmičenje koje promoviše engleski jezik, podstiče učenike širom sveta da se takmiče u znanju engleskog i poboljšava saradnju između profesora. Ono podstiče razvoj zajedničkog osećaja identiteta i integracije i služi kao uzor mladim ljudima koji žive u zajednici. Glavni ciljevi su stvaranje i negovanje prijateljskih odnosa, međunarodnog razumevanja i takmičarskog duha među mladim ljudima iz svih krajeva sveta zainteresovanim za engleski jezik.

Savremena gimnazija zna da njeni učenici poseduju znanje engleskog koje je vredno hvale i jedva čeka da ih podrži u narednoj rundi takmičenja u martu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.